3. januára 2014

spickovynakup.com

Nielen spam trápi mnohých ľudí. Ako všetci vieme, internet pomáha aj iným podvodníckym metódam. Keďže na žiadny spam som nenatrafil, rozhodol som sa napísať o niečom inom.

Rád by som upozornil každého, kto tento článok číta na jeden pravdepodobný podvod s názvom spickovynakup.com! Jedná sa o produkt Snore Terminator, resp. o svorky na nos proti chrápaniu. Pri hľadaní informácií vo vyhľadávači som toho veľa nenašiel, a to je ďalší dôvod pre tento článok. Potenciálny zákazník sa na uvedenú internetovú stránku dostane kliknutím na tradičný reklamný banner, ktorý poznáme takmer z každej internetovej stránky. Môže sa zobraziť kdekoľvek aj na dôveryhodných weboch. Kliknutie presmeruje návštevníka na adresu http://spickovynakup.com/snore/3432/

Čo je na danej stránke problémové? 
  • Upozornenie o míňaní zásob, ktoré vyvíja nátlak na zákazníka.
  • Dátum sa aktualizuje automaticky každý deň, čiže upozornenie platí taktiež každý deň.
  • Odpočítavanie 20 minút na pravom okraji pre získanie "špeciálnej akciovej ceny" vyvíja ďalší nátlak na spotrebiteľa. Je potrebné zdôrazniť, že tento čas nič neznamená a nových 20 minút nabehne po každom otvorení/obnovení stránky. Po uplynutí intervalu sa nič prelomové nestane.
  • Vizuál produktu nájdete len na jednom obrázku v úvode.
  • Cena produktu je po zľave 29,97 EUR + poštovné. Po hľadaní na internete som našiel totožné svorky na tejto stránke: http://www.ib3health.com/products/SleepRemedies/SnoreNoseClip.asp a ich cena je 9 amerických dolárov + poštovné.
  • 15 odkazov s nápisom Objednať/Objednajte,
  • Formulár v modrom poli s nápisom "Pozor! Zásoby sú obmedzené, skontrolujte, či sa výrobok doručuje vo vašom kraji." vypíše, že je daný produkt dostupný nezávisle od toho, čo vyplníte. Môžete si to vyskúšať s akýmikoľvek údajmi, ktoré zadáte.
  • Fotka údajného homeopata a Lionela Messiho, či spomenutie organizácie NASA navodí fiktívny pocit dôveryhodnosti.
  • Samozrejme, že nechýbajú ani pravdepodobne vymyslené hodnotenia spokojných používateľov. Svedčí o tom aj veta na úplnom konci stránky "Referencie od užívateľov neboli hodnotené expertmi.".
  • 100% bezpečný nákup, o ktorom svedčí pár nápisov s obrázkom v ľavom dolnom rohu a pekným certifikátom, kde sa Vám o tom zaručuje akýsi Robert Talár.
  • Pri každom nákupe by mali byť k dispozícii údaje ako kontakt, či obchodné podmienky. Na tejto stránke ich nájdete, ale len vo forme odkazov na neexistujúce stránky. (16. 2. 2014 - Údaje boli doplnené.)
  • Doména spickovynakup.com zaregistrovaná 1. 10. 2013.
Odkiaľ pochádza samotný predajca sa z danej stránky nedozviete. To, že pochádza so Slovinska nájdete na sesterskej doméne http://prijaznatrgovina.com/.

Produkt som samozrejme neobjednával, čiže neviem, čo je zákazníkovi doručené, ale myslím si, že som poskytol dostatok dôvodov pre zamyslenie sa.

Ak máte skúsenosť s daným predajcom, môžete sa o ňu podeliť komentárom.

4 komentáre:

  1. Postovne z USA je problem, kludne moze byt vysie, ako samotna cena produktu + treba pripocitat clo a DPH. Je to klasika v EU je takmer vsetko drahsie, ako v USA, auta, pohonne hmoty, atd :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Áno, uviedol som cenu bez poštovného, len samotného produktu, ktorá je 9 USD. Na stránke spickovynakup.com je však cena za produkt 29,97 EUR a k tomu je taktiež potrebné pripočítať poštovné. Nemyslím si, že by po pripočítaní poštovného boli jednotlivé ceny podobné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Este pre korektnost by to chcelo uviest sucasnu cenu Snore Terminatora v USA, aby si mohol citatel urobit nazor na ten isty produkt ohladne ceny v EU oproti USA, predsa len porovnavat dva rozne produkty cenovo moze byt dost zavadzajuce...

      Odstrániť
    2. Názov Snore Terminator je dosť pravdepodobne prevzatý z iného produktu. Pri hľadaní názvu cez vyhľadávač nájdete túto stránku snoreterminator.net. Produkt, ktorý som uviedol pre porovnanie som musel vyhľadať podľa jediného obrázku zverejneného na stránke spickovynakup.com. Následne som našiel vizuálne totožný produkt v cene 9 USD. Ja osobne som žiadne svorky s názvom Snore Terminator nenašiel. Ak máte nejaké informácie, môžete sa o ne podeliť.

      Odstrániť